Συντήρηση των Δημοτικών Καταστημάτων και Ιατρείων Ρόδου.

Τρεις  συμβάσεις έργου, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, που αφορούν τη  συντήρηση των δημοτικών κτιρίων, στις δημοτικές Ενότητες Πεταλουδών, Καμείρου, Αταβύρου  και τη διαμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του αύλειου χώρου του 7ου Γυμνασίου Πόλεως Ρόδου, υπέγραψε σήμερα 13 Μαΐου 2019 ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χαζτζηδιάκος, στο πλαίσιο των προγραμματικών του δεσμεύσεων για την συντήρηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας , τη  βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των απασχολούμενων ,αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ειδικότερα, για την δημοτική ενότητα Πεταλουδών, Καμείρου και Αταβύρου ξεκινούν άμεσα οι εργασίες συντήρησης προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, που αφορούν  εργασίες προστασίας, επισκευής και συντήρησης,  για την αποφυγή φθορών, αλλά και τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή τους. Συγκεκριμένα οι εργασίες ξεκινούν άμεσα στα ακόλουθα κτίρια, ανά δημοτική ενότητα:

 • Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων
 1. Κρεμαστή: Δημοτικό Κατάστημα Κρεμαστής και το  κτίριο  που στεγάζεται η Τεχνική Υπηρεσία, και   Δημοτικό Ιατρείο.
 2. Παραδείσι: Δημοτικό κτίριο Παραδεισίου
 3. Παστίδα: Δημοτικό Κατάστημα Παστίδας, Πνευματικό Κέντρο Παστίδας, Δημοτικό Ιατρείο Παστίδας
 4. Θεολόγος: Κοινοτικό Κατάστημα και Αγροτικό Ιατρείο
 5. Μαριτσά: Κοινοτικά Κατάστημα Μαριτσών
 • Δημοτική Ενότητα Καμείρου
 1. Σορωνή: Κοινοτικό κατάστημα Σορωνής και παλιό Κοινοτικό Κατάστημα Σορωνής
 2. Απόλλωνα: Πνευματικό Κέντρο Σορωνής
 3. Σάλακος: Δημοτικό Κατάστημα Σαλάκου
 • Δημοτική Ενότητα Αταβύρου
 1. Κρητηνία: Δημοτικό Κατάστημα Κρητηνίας

Η τρίτη κατά σειρά σύμβαση έργου, ύψους 50.000 ευρώ, αποσκοπεί στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αύλειου χώρου του 7ουΓυμνασίου Ρόδου, και προβλέπει την   επίστρωση της επιφάνειας των γηπέδων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης  με ειδικό δάπεδο που θα διευκολύνει το μάθημα της φυσικής αγωγής και τη διεξαγωγή αθλημάτων.

«Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς να προωθούμε  την υπογραφή συμβάσεων για έργα που είναι ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ρόδου και ταυτόχρονα επιβλέπουμε όλες τις εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη , σε όλο το νησί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συμπλήρωσε. Η προεκλογική περίοδος δεν αναστέλλει τη λειτουργία του δήμου. Άλλωστε όλα αυτά τα έργα και όσα ακολουθήσουν και θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες  πριν τις εκλογές, συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν μετεκλογικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.