Συνελήφθη 31χρονος κατηγορούμενος για πώληση αέριου γέλιου… Νέα τρέλα στην νύχτα – τι είναι και πως λειτουργεί?

Συνελήφθη, χθες (12.06.2019) μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδος 31χρονος ημεδαπός για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου .

Σχετική εικόνα

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε τουριστικές περιοχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάθεσης και κυκλοφορίας αντικειμένων και πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου, χθες (12.06.2019) μεταμεσονύκτιες ώρες πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 68χρονου.

Αποτέλεσμα εικόνας για αεριο γελιου

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατελήφθη ο 31χρονος ως υπεύθυνος του καταστήματος να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση εντός του καταστήματος φιαλίδια-αμπούλες και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 162 φιαλίδια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου,
  • 25 μπαλόνια και
  • 1 μεταλλικό κυτίο

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχετική εικόνα

Τι είναι το αέριο γέλιου όμως,

Το υποξείδιο του αζώτου διαλύεται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου που ρέει στον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, προκαλώντας εγκεφαλικά επεισόδια, συσκότιση, επιληπτική κρίση και καρδιακή προσβολή.

Αποτέλεσμα εικόνας για αεριο γελιου

Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος ασφυξίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του εγκεφάλου, ή θάνατο από ασφυξία. Ιατρικά γνωστή ως «υποξία», συμβαίνει όταν κάποιος σταματά την αναπνοή, ή αναπνέει πολύ αμυδρά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του οργανισμού του σε οξυγόνο – συνήθως επειδή είναι σε κατάσταση μέθης από την κατασταλτική δράση του υποξειδίου του αζώτου.

Παρ ‘όλα αυτά, το αέριο γέλιου, είναι ευρέως διαθέσιμο στο διαδίκτυο, καθώς και στο δρόμο. Ιστοσελίδες όπως το Amazon, το Gumtree και το eBay είναι γεμάτες με διαφημίσεις για εξοπλισμό για το υποξείδιο του αζώτου, ενώ αμέτρητοι υπαίθριοι αλλά και online πωλητές μπορούν να σας προμηθεύσουν το αέριο μέσα σε λίγα λεπτά.Σχετική εικόνα

Γενικά, υπάρχει μια αντίληψη ότι, επειδή είναι νόμιμο, είναι ακίνδυνο, ωστόσο οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνο είναι και παρά τους θανάτους, οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στους «in» δρόμους του Λονδίνου το περασμένο Σαββατοκύριακο θα συνεχιστούν και απόψε.

Πηγή: iefimerida.