Το καλοκαίρι των Ροδίων ξεκινάει με ολιγοήμερες διακοπές στην πανέμορφη Σύμη… Αυτοί Ξέρουν!!!

Η Σύμη είναι ένα νησί που τα έχει όλα: όμορφο περιβάλλον, ωραίες ταβέρνες και υπέροχα νερά για κολύμπι. Σε μαγεύει από την πρώτη κιόλας στιγμή που το πλοίο πλησιάζει στο λιμάνι του Γιαλού. Τα νεοκλασικά αρχοντικά στο λιμάνι της Σύμης, τον Γιαλό, κρατούν ζωντανό το χρώμα του παρελθόντος και σας μεταδίδουν την ίδια αίγλη.

Το νησί της Σύμης

Στο λιμάνι θα θαυμάσετε τον Καθεδρικό ναό του Τιμίου Προδρόμου του 1838, το Τελωνείο, την Ψαραγορά, το πέτρινο γεφύρι, το άγαλμα του μικρού ψαρά, το ρολόι του 1881 και τον παλιό ταρσανά στη συνοικία Χαράνι . Πεντακόσια πέτρινα, φαρδιά σκαλοπάτια σας οδηγούν από το Γιαλό στο Χωριό, την Άνω Σύμη.

Το νησί της Σύμης

Αυτή είναι η Καλή Στράτα: σπίτια και εμπορικά μαγαζιά στην πιο πλούσια και όμορφη περιοχή. Μόλις φτάσετε στο χωριό οι ντόπιοι θα σας τα δείξουν όλα: τη Σπετσαρία, το παλιό δημοτικό φαρμακείο ,την οικία Χατζηαγαπητού-Χατζηϊωάννου με την εντυπωσιακή σάλα.,την οικία Φαρμακίδη που στεγάζει το Αρχαιολογικό-Λαογραφικό μουσείο.

Το νησί της Σύμης

Στην πρωτεύουσα της Σύμης, θα ανακαλύψει κανείς στο εσωτερικό των νεοκλασικών, ζωγραφιστά ταβάνια ― δείγμα ακμής και πλούτου, τότε που καπεταναίοι και σφουγγαράδες κοσμούσαν τα αρχοντόσπιτά τους.

 ΌμορΠαραλίεςφα αρχοντικά μονόπατα η διώροφα με κεραμίδια βαμμένα στο χρώμα τις ώχρας. Γραφικές ταβέρνες και εστιατόρια θα σας περιμένουν για να γευτείτε το συμιακό γαριδάκι. Ενώ αν θέλετε να παρακαλέσετε για ένα «θαύμα», στην άλλη άκρη της Σύμης ο Ταξιάρχης Μιχαήλ ο Πανορμίτης, διάσημος για τα θαύματά του, θα σας περιμένει.

Παραλίες

Ολόκληρη η Σύμη αλλά και τα νησάκια που βρίσκονται γύρω από αυτήν έχουν κηρυχτεί αρχαιολογικοί χώροι από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Παραλίες