Αρχίζει η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019 – Όλο το πρόγραμμα!!

 

21η Ιουνίου: η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και η αφορμή εδώ και 20 χρόνια, για χιλιάδες ερασιτέχνες, ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες να παρουσιάζουν ζωντανά την μουσική σε χιλιάδες πολίτες και μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να ανακαλύψει, να γνωρίσει και να απολαύσει πολλές φορές σε απρόσμενα σημεία της χώρας, μουσικές όλων των ειδών.

Σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019 θα διεξαχθεί φέτος σε 48 πόλεις & περιοχές της Ελλάδος όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 380 δράσεις, εργαστήρια και συναυλίες με περισσότερα από 300 σχήματα, 40 ορχήστρες και μουσικά σύνολα, 35 χορωδίες και 65 Djs σε περισσότερα από 270 σημεία εκδηλώσεων.

Η επετειακή 20η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής εθνικής συνεργατικής προσπάθειας, που γίνεται χάρη στην υποστήριξη και το πάθος εκατοντάδων πολιτών και ιδιωτών εθελοντών διοργανωτών, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα της Ελλάδας, από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Όλο το πρόγραμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ

Βραδιά Όπερας / Ώρα έναρξης 21:00 – 23:00

Συμμετέχουν η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη, οι Ρόδιοι σολίστες τραγουδιού, Λεωνίδας ΣακελλαρίδηςΕλευθερία ΖαράκηΔήμητρα Παπαδοπούλου, οι συντελεστές της Λυρικής ΣκηνήςΔημήτρης Γιάκας (Πιάνο) και Γιάννης Χριστόπουλος (Τραγούδι- τενόρος) και η Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από όπερες των: Verdi, Bizet, Donizetti, Mozart, Rossini, Bellini, Puccini και άλλων.

Διοργάνωση: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ρόδιου οδοντίατρου και εξαιρετικού τενόρου κ. Δημήτρη Παπαϊγνατίου και γίνεται με την σύμπραξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Open Music House / Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο ανοίγει τη σάλα του, με το μεγάλο πιάνο, σε ωδεία, μουσικά σχήματα, μουσικές παρέες για να μοιραστούν μοναδικές μουσικές στιγμές με τους δικούς τους και το κοινό της Ρόδου.  


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΟΥ

Ανοικτή Μουσική Πανδαισία / Ώρα έναρξης 19:00 – 23:00

Συμμετέχουν Ροκ σχήματα και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Διοργάνωση: Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο / Μουσικό Σχολείο Ρόδου / Δήμος Ρόδου 

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Open Music House/ Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο ανοίγει τη σάλα του, με το μεγάλο πιάνο, σε ωδεία, μουσικά σχήματα, μουσικές παρέες για να μοιραστούν μοναδικές μουσικές στιγμές με τους δικούς τους και το κοινό της Ρόδου.  


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 

 

ΤΡΟΥΛΟΣ (Μανδράκι)

Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ρόδου / Ώρα έναρξης 20:00

Αγαπημένα μουσικά θέματα από τον κινηματογράφο και το ελληνικό ρεπερτόριο

Διοργάνωση: Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο / ΔΟΠΑΡ / Δήμος Ρόδου

 

ΠΡΟΑΥΛΙΟ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Συναυλία με την Χορωδία «Πόλις»

Ώρα έναρξης 20:30 / Υπό τη διεύθυνση της Άντζελας Σπανού. Τραγούδια από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

 

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Open Music House / Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο ανοίγει τη σάλα του, με το μεγάλο πιάνο, σε ωδεία, μουσικά σχήματα, μουσικές παρέες για να μοιραστούν μοναδικές μουσικές στιγμές με τους δικούς τους και το κοινό της Ρόδου.