Επικίνδυνη κλιμάκωση: Η Τουρκία ανοίγει πυρ μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου ανήμερα των εκλογών

 

Η Άγκυρα φαίνεται να διατηρεί στο «κόκκινο» την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Με νέα ΝΑVTEX δεσμεύει μεγάλη περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου για ασκήσεις την Κυριακή (07/07), ανήμερα των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τουρκικά μαχητικά σήμερα, Παρασκευή (05/07), εισέβαλαν στο FIR Αθηνών και αναχαιτίστηκαν από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία κατά πάγια τακτική.

Συγκεκριμένα, με τη NAVTEX 0763/19 που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας δεσμεύει για τις 7 Ιουλίου, την ημέρα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, την περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου για άσκηση με την χρήση όπλων από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.

Με την ίδια NAVTEX η Τουρκία δεσμεύει την ίδια περιοχή και για τις 9 Ιουλίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, η τουρκική πολεμική αεροπορία το πρωί της Παρασκευής έκανε την επανεμφάνισή της με δύο ζευγάρια μαχητικώνπου μπήκαν στο FIR Αθηνών από την περιοχή μεταξύ Χίου καιΜυτιλήνης.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις Ερντογάνσύμφωνα με τις οποίες όσοι δεν εναρμονιστούν με τις επιθυμίες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα θα τους «μιλήσει με γλώσσα που θα καταλάβουν».

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.

Πηγή: Newsbomb