Διεθνή Μυστήριο με την άφιξη των S-400 στην Τουρκία

Ασαφές παραμένει το πότε αναμένεται να παραδοθούν οι S-400 στην Τουρκία

Ασαφές παραμένει πότε αναμένεται να παραδοθούν τελικά οι S-400 στην Τουρκία με τα τοπικά ΜΜΕ να μεταδίδουν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με την άφιξή τους στη χώρα.

Μυστήριο με την άφιξη των S-400 στην Τουρκία

Ενώ αναμένονται από μέρα σε μέρα να φτάσουν τα δύο Antonov-124 με το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στην Τουρκία, το τουρκικό κανάλι NTV μετέδιδε ότι την Τετάρτη ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε κρυφά στην αεροπορική βάση της Μαλάτιας της Τουρκίας, εκεί όπου επρόκειτο να εγκατασταθούν τα μαχητικά F-35.

Σύμφωνα με το σύστημα παρακολούθησης, Flight Radar, το αεροσκάφος Tu-154B-2 με κωδικό RA-85559 απογειώθηκε από τη Μόσχα στις 16:05 και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ερχάτς της Μαλάτιας στις 18:40 χθες το απόγευμα.   Τα πρώτα σενάρια έλεγαν ότι μετέφερε Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα ασχοληθούν με την εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hürriyet», το Tupolev προσγειώθηκε εκτάκτως στη Μαλάτια λόγω προβλήματος στο ραντάρ του, ενώ κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας.

Η ίδια εφημερίδα, αναφέρει ότι το σύστημα των S-400 έχει ήδη φορτωθεί στα ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη στη στρατιωτική βάση Τβερ της Ρωσίας και είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσουν κατόπιν εντολής της Άγκυρας, αλλά υπάρχει ενδεχόμενο και να έχουν ήδη φτάσει στην Τουρκία. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έχει έρθει ήδη το ραντάρ των S-400, αλλά είναι άγνωστο το πού πήγε.

Επίσης, άλλες πηγές αναφέρουν ότι το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα θα φτάσει συμβολικά στις 15 Ιουλίου (επέτειος απόπειρας πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν) και ότι θα πραγματοποιηθεί και ειδική τελετή υποδοχής, προκειμένου η Τουρκία να δώσει ένα μήνυμα ισχύος στη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα απέναντι στις ΗΠΑ, που πολλά έχουν γραφτεί και ακόμα περισσότερα υπονοηθεί για το ρόλο τους στη στήριξη του πραξικοπήματος.

Την ίδια ώρα πάντως, έντονη στρατιωτική κινητικότητα παρατηρείται από την Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, όπου μεταφέρει ισχυρές στρατιωτικές μονάδες και τεθωρακισμένα οχήματα. Σύμφωνα ωστόσο με τη «Hürriyet», «υπάρχουν ενδείξεις πολύ μεγάλης επιχείρησης στα ανατολικά του Ευφράτη. Εάν αυτή η συσσώρευση δυνάμεων μετατραπεί σε επιχείρηση πέραν των συνόρων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξελίξεις που θα επηρεάσουν βαθιά όλες τις εξισώσεις. Η κινητικότητα αυτή δείχνει μία αποφασιστικότητα, που συμπίπτει όμως με την άφιξη των S-400».

Με πληροφορίες από Sigmalive

 

Πηγή: www.lifo.gr