Στη Ρόδο η νέα πεντάστερη συμφωνία των Αμερικάνων στην Ελλάδα

Υπεγράφη, σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη Ιουλίου μεταξύ του αμερικανικού ξενοδοχειακού κολοσσού και του επιχειρηματία Νίκου Κούτρα

Το δεύτερο Dolce από την Wyndham στην Ελλάδα θα βρίσκεται στη Ρόδο.

Ο λόγος για τη συμφωνία franchise που υπεγράφη, σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη Ιουλίου μεταξύ του αμερικανικού ξενοδοχειακού κολοσσού και του επιχειρηματία Νίκου Κούτρα, για το Akti Imperial Hotel & Convention Center Dolce by Wyndham.

Πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο ξενοδοχείο του brand της Dolce στην Ελλάδα. Το πρώτο ξενοδοχείο άνοιξε πέρυσι στη Βραυρώνα ως Dolce Attica Riviera, σηματοδοτώντας το πρώτο παγκοσμίως franchise με τη φίρμα Dolce της Wyndham, που έφερε στη χώρα μας το 2016 η Zeus International στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών για την επέκταση του αμερικανικού ξενοδοχειακού κολοσσού στην ελληνική αγορά.

Οσον αφορά τη νέα συμφωνία στη Ρόδο, αυτή τη φορά δεν αφορά τη Zeus και αποτελεί απευθείας συμφωνία franchise μεταξύ του ιδιοκτήτη του Akti Imperial και της Wyndham, η οποία, κατά τις πληροφορίες κυοφορούνταν ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Ο κ. Κούτρας είχε αποκτήσει το ξενοδοχείο το 2017 στο διαγωνισμό που είχε πραγματοποιηθεί τότε από την Eurobank, στην οποία είχε περιέλθει το ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Ιαλυσό -γνωστό και ως πρώην Sofitel Capsis- και παρέμεινε κλειστό από το 2012.

Μετά την απόκτησή του, το 2017 ο επιχειρηματίας που διαθέτει ακόμη τα Akti Beach και Αkti Palace στην Κώ, προχώρησε σε ευρύ πρόγραμμα ανακαινίσεων με τη συνολική επένδυση στη μονάδα (μαζί με το κόστος απόκτησης) να φθάνει τα 58 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο άνοιξε πέρυσι για πρώτη φορά, μετά από μία επταετία, ενώ φέτος θα λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα της Wyndham «ποντάροντας» σε μεγάλο βαθμό και στον συνεδριακό τουρισμό κι έχοντας κλείσει ήδη και το πρώτο μεγάλο συνέδριο για το τέλος Οκτωβρίου. Σημειωτέον ότι το ξενοδοχείο διαθέτει τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις σε συνεδριακούς χώρους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με 22.500 τ.μ. χώρων και δυναμικότητα έως 8.500 συνέδρων, ενώ το συγκρότημα έχει 710 δωμάτια σε 9 ορόφους. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Ιαλυσό, στην παραλία της Ιξιάς, πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου, ενώ ήταν γνωστό ήδη από την προηγούμενη δεκαετία ως συνεδριακός προορισμός έχοντας λάβει ουκ ολίγες ευρωπαϊκές διακρίσεις καθ’όλη τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας.

Τα Dolce Hotels & Resorts αποτελούν μέλος της Wyndham Hotel Group με σημαντική παρουσία κα στο κομμάτι των συνεδρίων, συμμετέχοντας και στο Wyndham Rewards, το πρόγραμμα loyalty του ομίλου. Το χαρτοφυλάκιο των Dolce περιλαμβάνει κορυφαία ξενοδοχεία, θέρετρα και συνεδριακά κέντρα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη προσφέροντας 600.000 τετραγωνικά μέτρα χώρων συνάντησης, φιλοξενώντας περίπου 100.000 εκδηλώσεις με πάνω από 4 εκατομμύρια πελάτες κάθε χρόνο. Τα ακίνητα είναι πιστοποιημένα από τη Διεθνή Ένωση Συνεδριακών Κέντρων (IACC) και διαθέτουν ξεχωριστό σχεδιασμό.

Η Wyndham Hotels & Resorts είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες ξενοδοχειακού franchising στον κόσμο, με σχεδόν 9.200 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 80 χώρες σε έξι ηπείρους. Μέσω του δικτύου των περίπου 812.000 δωματίων ο όμιλος έχει σημαντική παρουσία στην αγορά τόσο των οικονομικών όσο και των μεσαίας κλίμακας καταλυμάτων.

Η εταιρεία διαθέτει ένα portfolio 20 ξενοδοχειακών brands, συμπεριλαμβανομένων των Super 8, Days Inn, Ramada, Microtel Inn & Suites, La Quinta, Wingate, AmericInn, Hawthorn Suites, The Trademark Collection και Wyndham. H Wyndham Hotels & Resorts είναι επίσης κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ξενοδοχειακού management, με περισσότερα από 400 ξενοδοχεία υπό τη διαχείρισή της. Στην Ελλάδα ήρθε μέσω της συνεργασίας της με την Zeus International όταν πριν από μία τριετία άνοιξε το Wyndham Grand στην πλατεία Καραϊσκάκη κι ακολούθησαν τα επόμενα βήματα εντός κι εκτός Αθηνών.

newmoney.gr