Πάνω από 400 Ρόδιοι καλλιτέχνες δίνουν ραντεβού στο 4 ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων

Πάνω από 400 Ρόδιοι καλλιτέχνες δίνουν ραντεβού στο 4 ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής
Δημιουργίας Ροδίων, με βασικό συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Πάνω από 400 Ρόδιοι καλλιτέχνες δίνουν ραντεβού για το 4ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων, με βασικό συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το 4ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων που συγκεντρώνει όλες τις εκφάνσεις της Τέχνης (εικαστικά, βιβλίο, μουσική, θέατρο, χορό και κινηματογράφο) κάνει εγκαίνια την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 και θα διαρκέσει με ένα πλούσιο πρόγραμμα έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Για το Φεστιβάλ μίλησαν σήμερα, ο εντεταλμένος σε θέματα Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Τάκης Βούης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου & μέλος του Δ.Σ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, Νίκος Κωνσταντινίδης και ο εικαστικός καλλιτέχνης, Μάνος Αναστασιάδης.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 35 εκδηλώσεις καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας για περισσότερο από ένα μήνα. Εικαστικές τέχνες, μουσική, θέατρο, χορός, κινηματογράφος, βιβλίο, ποίηση, λογοτεχνία. Σε 7 υπέροχους χώρους της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Θόλος Ντεμιγύ, Αγγλικό κατάλυμα, Γαλλικό Ίδρυμα Ρόδου, Παλάτι Ιπποτών, Πλατεία Μουσείου, Πλατεία Αργυροκάστρου, Κινηματοθέατρον ΡΟΔΟΝ. Αλλά και έξω από την πόλη στην κοινότητα Κρητηνίας ,στην κοινότητα Λαχανιάς.

Η Ρόδος παραμένει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Αυτό αναδεικνύει και δηλώνει το Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στον Ανδρέα Ιωάννου, εμπνευστή και δημιουργό της συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται χάρις στην προθυμία και στην αφιλοκερδή συμμετοχή όλων των δημιουργών και πνευματικών ανθρώπων, της οργανωτικής ομάδας και των εθελοντών που στηρίζουν τις εκδηλώσεις.