Διέκοψε την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στο ΓΕΣ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

Διέκοψε την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Γ.Ε.Σ, έως ότου γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να υπογραφεί μια σύγχρονη σύμβαση εναρμονισμένη με την κείμενη νομοθεσία, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου είναι από τους ελάχιστους που έχει συνάψει και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία, συλλογική σύμβαση με τον στρατό, εκτιμώντας τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας.
Αυτό το έχουν εκτιμήσει όλοι οι εν ενεργεία ένστολοι, αλλά δυστυχώς κάποιοι στην ιεραρχία αδυνατούν να λάβουν έγκαιρα αποφάσεις που θα λύνουν τα προβλήματα και δεν θα τα διογκώνουν. Ο Φ.Σ.Δ. θεσμικά ενεργώντας, απέστειλε έγκαιρα επιστολές στους αρμόδιους για την ανανέωση της σύμβασης που έχει λήξει, για την ωφέλεια τόσο των μελών του, όσο και των ασφαλισμένων.
Επίσης τονίζει:
1. O Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου ουδέποτε έθεσε θέμα καθυστέρησης των πληρωμών αφού αυτές γίνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα.
2. Μας έχει αποσταλεί προσχέδιο σύμβασης το οποίο στηρίζεται στην παλιά σύμβαση και δεν εναρμονίζεται με την ισχύουσα νομοθεσία.
3. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και σε αντίθεση με δημοσίευμα, ο Φ.Σ.Δ. δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους ασφαλισμένους της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι εδώ και καιρό κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.
4. Όσο αναφορά δε με τους ασφαλισμένους του Λιμενικού Σώματος είμαστε στη διαδικασία εφαρμογής του Ν.4504/17, σύμφωνα με τον οποίο τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν χρήση υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.