Από τους πρώτους λαμπτήρες, στα led

Η ιστορία του ανθρώπου, είχε και έχει και θα έχει λαμπρές στιγμές, που άλλαξαν και θα αλλάξουν τον κόσμο που ζούμε. Συνήθως, έχουν να κάνουν με αυτό που καλούμε τεχνολογία, με ανακαλύψεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής μας, μας ωθούν σε νέες ασχολίες και δραστηριότητες, επιλύουν καθημερινά προβλήματα, διευρύνουν τον οπτικό μας ορίζοντα, αλλάζουν κάποιες φορές τον τρόπο που σκεπτόμαστε και ενεργούμε.

Τελικά, μας αλλάζουν κι εμάς, σε σχέση με την αντιμετώπιση της κάθε ημέρας και όσων αυτή, ως προβλήματα και προκλήσεις, φέρνει. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει, ότι η τεχνολογία κάποιες φορές δεν μας έφερε και σε αδιέξοδο, όταν χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για άνομους και εγκληματικούς σκοπούς.

Η τεχνολογική έκρηξη, πρωτίστως ασχολήθηκε με ένα – καταρχήν – φυσικό αγαθό: το φως. Έψαξε και βρήκες τρόπους να επεκτείνει τον φωτισμό και πέραν των ορίων που το φυσικό φως κινούνταν.

Και μετά από πολλές προσπάθειες γεννήθηκαν οι πρώτοι λαμπτήρες. Με μειωμένη και ελλαττωματική πυράκτωση στην αρχή, βελτιωμένη και αυξημένης διάρκειας στην συνέχεια.

Αυτές οι λάμπες πυρακτώσεως, όπως τις ονόμασαν, σταδιακά και μετά από πολλά χρόνια, έδωσαν τη θέση τους στις καινοτόμες οικονομικές λάμπες, που τις είπαν φθορισμού. Όπου και εκτός από την οικονομία στην κατανάλωση, είχαν πολλαπλάσια διάρκεια ζωής από τις αντίστοιχες πυρακτώσεως.

Το πνεύμα του ανθρώπου είναι όμως ανήσυχο και δεν έμεινε εκεί. Έψαξε να βρει νέους δρόμους και νέες κατευθύνσεις και τελικά τα κατάφερε.

Η μεγάλη καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, ακούει στο όνομα led. Και όπως ήταν επόμενο, ξεπέρασαν κατά πολύ όλες τις προηγούμενες στον τομέα της απόδοσης και της φωτεινότητας που παρείχαν, φτάνοντας στο σημείο να θεωρούνται, και όχι άδικα, μακράν η καλύτερη επιλογή. Για κάθε χώρο και επιφάνεια, για κάθε γούστο και επιθυμία.

Και έτσι, άρχισαν να αντικαθιστούν τους προηγούμενους λαμπτήρες, να εμφανίζονται σε μεγάλες ποικιλίες φωτιστικών προϊόντων και να καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς, αλλάζοντας έτσι τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Απεδείχθη έτσι, και σωστά, ότι ο τομέας του φωτισμού, δεν έχει μόνο χρηστικό και λειτουργικό περιεχόμενο, αλλά και αισθητικό. Δεν χρησιμοποιούμε φωτιστικά μόνο για να βλέπουμε, αλλά για να βλέπουμε ξεκούραστα, στην ένταση και την απόχρωση που επιθυμούμε.

Και τα φωτιστικά led απαντούν θετικά σε αυτές τις ανάγκες. Γι’ αυτό και πρωταγωνιστούν στην αγορά των φωτιστικών και επεκτείνονται συνεχώς σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της αγοράς.

Οι παραγωγοί πολλοί, και οι προσφέροντες ακόμη περισσότεροι. Επειδή όμως ο φωτισμός αφορά τη ζωή μας, την οικογένεια μας, την επαγγελματική μας στέγη, επιλέγουμε εκείνους που εμπιστευόμαστε. Ένα φωτιστικό δαπέδου ή ένα φωτιστικό οροφής, μπορούν να αλλάξουν τελείως την εικόνα του προσωπικού μας χώρου. Θέλει λοιπόν σκέψη και εμπιστοσύνη.

Η εταιρεία ledokosmos αξίζει και με το παραπάνω την εμπιστοσύνη μας. Είναι εκεί για να μας προσφέρει ότι χρειαζόμαστε, όπως το χρειαζόμαστε.