Διακοσμώντας το σαλόνι με γωνιακό καναπέ

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι επιλογές είναι αμέτρητες για το οτιδήποτε χρειαζόμαστε να αγοράσουμε. Σίγουρα κάτι τέτοιο συχνά μας μπερδεύει περισσότερο, αφού ο μεγάλος αριθμός επιλογών κρύβει τον κίνδυνο να μας αρέσουν πολλά και διαφορετικά αντικείμενα μη μπορώντας εύκολα να αποφασίσουμε.

Ωστόσο, το να έχουμε πολλές επιλογές, πολύ περισσότερο, σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε την ιδανική για εμάς διακόσμηση στο σαλόνι μας ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού μας, προσδίδοντας έτσι στοιχεία της προσωπικότητάς μας στον εκάστοτε χώρο.

Το ίδιο ισχύει στην περίπτωση που στο σαλόνι μας θέλουμε να τοποθετήσουμε έναν γωνιακό καναπέ ή διαθέτουμε ήδη έναν τέτοιο καναπέ και αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να κινηθεί η υπόλοιπη διακόσμηση.

Χρήσιμες συμβουλές για πετυχημένη διακόσμηση στο σαλόνι μας

  • Αν στο σπίτι μας διαθέτουμε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο στο σαλόνι, μια έξυπνη και πρακτική ιδέα είναι να τοποθετήσουμε τον γωνιακό καναπέ μας στη μέση του χώρου πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο να χωρίσουμε το σαλόνι σε δυο μέρη και να δημιουργήσουμε δυο «δωμάτια» όπου στο ένα θα βρίσκεται το σαλόνι μας και στο άλλο κάποιο χολ ή ακόμα και η τραπεζαρία.
  • Αν τώρα ετοιμαζόμαστε να επενδύσουμε σε κάποιο γωνιακό καναπέ, μια πολύ σύγχρονη και κουλ ιδέα είναι να τολμήσουμε το σκούρο γκρι χρώμα. Μπορεί να σας τρομάζει η ιδέα να επιλέξετε ένα τέτοιο χρώμα σε έναν τόσο μεγάλο καναπέ, όμως, το γκρι συγκαταλέγεται στα βασικά χρώματα, οπότε δεν θα φαίνεται υπερβολικό στο χώρο σας και θα μπορείτε να τον διακοσμήσετε με πολύχρωμα μαξιλάρια και άλλα λευκά αντικείμενα, όπως φλοκάτες.
  • Επιπλέον, μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο γωνιακούς καναπέδες χωρίς πλάτη. Όχι, μην σας αγχώνει κάτι τέτοιο. Είναι μια πολύ φρέσκια και μοντέρνα ιδέα και φυσικά συμπληρώνεται με μεγάλα μαξιλάρια που θα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία κατά μήκος του καναπέ σας. Άλλωστε μια τέτοια επιλογή είναι μια τέλεια και πρακτική απόφαση για μικρά σαλόνια, αφού ένας καναπές με πλάτη θα έκανε τον χώρο να φαίνεται υπερβολικά γεμάτος.
  • Μια ακόμα μοντέρνα επιλογή είναι οι γωνιακοί καναπέδες να είναι χαμηλοί. Ιδιαίτερα αν το σαλόνι σας είναι χαμηλοτάβανο, δεν θα κάνουν το χώρο να φαίνεται μικρός και θα κερδίζουμε πόντους στο ύψος!
  • Δεν ξεχνάμε να προσθέτουμε χρώματα. Αν έχετε επιλέξει σκούρο χρώμα για τον γωνιακό καναπέ σας, όπως προαναφέρθηκε, μη διστάσετε να επιλέξετε μαξιλάρια σε έντονα χρώματα, όπως για παράδειγμα το κίτρινο. Η αντίθεση μαύρου με λευκό είναι κλασική και ποτέ δεν χάνει, αν όμως επιλέξουμε φλούο χρώματα σε μικρά ή λίγο μεγαλύτερα διακοσμητικά αντικείμενα, θα αναβαθμίσουμε αμέσως την αισθητική του χώρου μας.
  • Σε κάθε περίπτωση, δεν παραλείπουμε να επενδύσουμε και σε μαξιλάρια, καθώς ένας γωνιακός καναπές είναι αρκετά μεγάλος και χωρίς έστω και μερικά μαξιλάρια θα δείχνει άδειος. Προτιμάμε μαξιλάρια μεσαίου μεγέθους κατά κύριο λόγο για να μπορούν να αναδειχθούν σε έναν αρκετά ογκώδη καναπέ, όπως αυτός.

Τα σχέδια και τα χρώματα είναι πολλά και μπορούμε εύκολα να επιλέξουμε ανάμεσα στα τόσα κλασικά και μοντέρνα έπιπλα Welhome!