Οι πιο χρήσιμες εφαρμογές που θα χρειαστείτε για το αυτοκίνητό σας

Τα smartphones και οι εφαρμογές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, κάνοντάς την σε πολλές περιπτώσεις πολύ πιο εύκολη. Οι εφαρμογές σχετίζονται με πολλούς τομείς της ζωής μας, από το φαγητό έως την καθημερινή άσκηση και τη διασκέδασή μας, οπότε γιατί να μην υπάρχουν εφαρμογές και σε σχέση με το αυτοκίνητο; Έχοντας απλά μία βάση για το κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet στο αυτοκίνητό σας, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να έχετε πρόσβαση σε μερικές από τις πιο πρακτικές εφαρμογές που θα σας δίνουν πληροφορίες για το αυτοκίνητό σας ή για το δρόμο στον οποίο κινείστε ενώ οδηγείτε. Ας δούμε όμως ποιες είναι αυτές.

Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε πρώτα απ’ όλα στους χάρτες και τις μοναδικές δυνατότητες πλοήγησης τις οποίες προσφέρουν. Όποιο λογισμικό και αν διαθέτει η συσκευή σας, σίγουρα μπορείτε να ‘κατεβάσετε’ την εφαρμογή αυτή και να γνωρίζετε πάντα ποιος είναι ο πιο κατάλληλος δρόμος ώστε να φτάσετε στον προορισμό σας, τι κίνηση θα συναντήσετε προς τα εκεί και πόση ώρα θα σας πάρει να φτάσετε. Μπορείτε να εξετάσετε εναλλακτικούς δρόμους προς τα εκεί εάν επιθυμείτε, καθώς και να επιλέξετε να αποφύγετε τα διόδια ή τη χρήση μεγάλων αυτοκινητόδρομων. Παράλληλα, όλα αυτά μπορούν να γίνουν με ηχητικές οδηγίες στα ελληνικά ή στα αγγλικά.

Στην περίπτωση όπου συχνά ξεχνάτε πού παρκάρατε το αυτοκίνητό σας, ειδικά σε μία άγνωστη περιοχή, η εφαρμογή η οποία το εντοπίζει θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Χάρη στην εφαρμογή αυτή λοιπόν μπορείτε να δείτε πού ακριβώς έχετε παρκάρει το αυτοκίνητό σας, πόση ώρα πρέπει να περπατήσετε από το σημείο που είστε μέχρι να το βρείτε, καθώς και την ώρα την οποία παρκάρατε. Οι εφαρμογές αυτού του τύπου δε μπορούν να εντοπίσουν το όχημά σας εάν κλαπεί, όμως στην περίπτωση όπου του προσθέσετε πομπό θέσης μπορεί να πραγματοποιηθεί και αυτό.

Εάν έχετε βαρεθεί να σημειώνετε σε διάφορα μπλοκ κάθε πότε κάνατε service στο αυτοκίνητό σας, ποια ανταλλακτικά αυτοκινήτων χρησιμοποιήθηκαν, πότε αντικαταστήσατε τα ελαστικά σας, καθώς και πότε πραγματοποιήσατε τους ανεφοδιασμούς καυσίμων στο αυτοκίνητό σας, η αντίστοιχη εφαρμογή θα σας λύσει τα χέρια. Η εφαρμογή αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να σημειώνετε όλα τα παραπάνω, έχοντας μία συνολική εικόνα για την κατάσταση του αυτοκινήτου σας καθώς και του κόστους το οποίο απαιτεί ό, τι κάνετε για αυτό.

Φυσικά από αυτή την κατηγορία δε θα μπορούσαν να λείπουν οι κατασκευάστριες εταιρείες των αυτοκινήτων, οι οποίες έχουν πλέον εφαρμογές για smartphones και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τις χρησιμοποιήσετε προκειμένου να ενημερωθείτε για το αυτοκίνητό σας, να δείτε το manual του, να λάβετε υπενθυμίσεις για το service του, καθώς και για να δείτε το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων επισκευαστών.