Γνωρίστε αυτούς που νομίζετε πως …. γνωρίζετε !!! Νώντας Τρίγκας.

Αυτήν την φορά, η συνέντευξή, με τον Νώντα Τρίγκα.

Νέος, εργατικός και αισιόδοξος….

Δηλώνει «ερασιτέχνης», αλλά η διάθεση του και τα αποτελέσματα, μάλλον επαγγελματία θυμίζουν !!!

Σε όσους από εμάς κινούμαστε στην πόλη της Ρόδου, σίγουρα είναι γνωστή η φυσιογνωμία του, μιας και αρκετά χρόνια τώρα εργάζεται και διαμένει στο νησί.

Εξάλλου η Ναύπακτος, απ όπου είναι η καταγωγή του θυμίζει σε πολλά την Ρόδο και κυρίως το Ενετικό της Κάστρο-Λιμάνι.

Πες μας δύο λόγια για τον Νώντα, την καταγωγή σου, το επάγγελμά σου.

Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας! Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα χωριό λίγο έξω από την όμορφη Ναύπακτο. Ασχολούμαι με την εστίαση, αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκομαι στη Ρόδο.

Ασχολείσαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία. Τι είναι αυτό που σε ελκύει σε αυτήν την ενασχόληση ;;;

Ναι, ασχολούμαι ερασιτεχνικά εδώ και τρία σχεδόν χρόνια. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του οπτική γωνία που βλέπει τα πράγματα και εγώ ήθελα κάπου να το αποτυπώσω αυτό. Επίσης, η φωτογραφία είναι ένα μέσο που με βοηθάει να χαλαρώνω όταν είμαι στρεσαρισμένος.

Tι θα ήθελες να έχεις φωτογραφίσει και δεν το έχεις κάνει ακόμη;

Νομίζω δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Φωτογραφίζω ότι μου κάνει κλικ εκείνη τη στιγμή.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τεχνική που εφαρμόζεις, αποθανατίζοντας … στιγμές ;;;

Είναι αναλόγως τι φωτογραφίζεις κάθε φορά, άλλες ρυθμίσεις χρειάζονται για να φωτογραφίσεις ένα πορτραίτο και άλλες για ένα τοπίο, με το οποίο ασχολούμαι εγώ. Αγαπημένη τεχνική είναι οι «λήψεις μακράς έκθεσης», στις οποίες κάνεις το κλικ και η μηχανή τραβάει για μερικά δευτερόλεπτα πριν σου δώσει το αποτέλεσμα που θες.

Τι σημαίνει «να είσαι δημιουργικός» για εσένα ;;; Τι προσπαθείς να πεις, να επικοινωνήσεις με την τέχνη σου ;;;

Καταρχάς, θα ήταν ιεροσυλία να πω πως έχω σχέση με την τέχνη, από την στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μέσα από αυτήν. Για εμένα να είναι κάποιος «δημιουργικός» σημαίνει να βλέπει κάτι που βλέπουν όλοι, αλλά με άλλη ματιά. Έτσι, μέσα από μια φωτογραφία προσπαθώ να δώσω μια άλλη οπτική, φωτογραφίζοντας πολυσύχναστα μέρη και μη. Αν το αποτέλεσμα αρέσει και σε κάποιον άλλο, τότε αυτό μου αρκεί.

Φωτογραφίζεις κυρίως τοπία και μάλιστα συνήθως ιστορικούς χώρους. Θα σε δούμε και με άλλη θεματολογία στο μέλλον ;;;

Στο άμεσο μέλλον όχι. Θα ήθελα πολύ όμως να ασχοληθώ με την φωτογραφία γάμου κάποια στιγμή.

 

Έχεις συμμετάσχει σε εκθέσεις και πως σου φαίνεται η ιδέα αυτή, μελλοντικά ;;;

Μέχρι στιγμής δεν έχω συμμετάσχει σε κάποια έκθεση, αλλά δεν το απορρίπτω και σαν ιδέα. Προς το παρόν τις φωτογραφίες μου τις αναρτώ αποκλειστικά στο λογαριασμό μου στο ίνσταγκραμ (n.trigkas) και σε κάποιες ομάδες φωτογραφίας στο Facebook.

 

 

Τι σχέση έχει ο “Έρωτας”, με σένα και τελικά τι σχέση έχει με την φωτογραφία  ;;;

Αν δεν υπήρχε ο έρωτας και το συναίσθημα δε θα υπήρχε η φωτογραφία και κατ’ επέκταση η τέχνη. Μέσα από τη φωτογραφία μπορεί κάποιος να εκφραστεί και να προσφέρει τη δική του ματιά. Ακόμα, ο έρωτας μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. Εγώ προσωπικά νιώθω ερωτευμένος με τη φωτογραφία και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.

 

 

Instagram: n.trigkas

Ευχαριστούμε, Νώντα, για την εμπιστοσύνη στο inrodos, για την συνεργασία και για τις φωτογραφίες σου, από την όμορφη Ρόδο, που μας διέθεσες.