Τουρκία – Κορονοϊός

Τουρκία – Κορονοϊός: Σε καραντίνα χιλιάδες πιστοί που επέστρεψαν από τη Μέκκα

Όλοι οι επιβάτες που επιστρέφουν από το Ούμρα από χθες το βράδυ τίθενται σε καραντίνα σε διαφορετικά δωμάτια σε φοιτητικές εστίες

Χιλιάδες Μουσουλμάνοι πιστοί που επέστρεψαν από προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία τέθηκαν σε καραντίνα σήμερα, λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, έγινε γνωστό από Τούρκους αξιωματούχους.

Στα πλάνα που πρόβαλαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνονται λεωφορεία να μεταφέρουν τους προσκυνητές και να κινούνται κατά μήκος της λεωφόρου που συνδέει το αεροδρόμιο της Άγκυρας με την πόλη, στο πλαίσιο της επιχείρησης να απομονωθούν όσοι επιστρέφουν σε φοιτητικές εστίες.

Η Τουρκία, όπου έχουν καταγραφεί 6 κρούσματα του νέου κορονοϊού, έχει εντείνει τα μέτρα για να αποτρέψει τη διασπορά της νόσου, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια, διεξάγοντας αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς θεατές και αναστέλλοντας τις πτήσεις προς πολλές χώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κότζα έδωσε εντολή όσοι επιστρέφουν από το προσκύνημα Ούμρα να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, εξηγώντας ότι ένας άνθρωπος που επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα από εκεί ήταν το έκτο κρούσμα στη χώρα.

«Όλοι οι επιβάτες που επιστρέφουν από το Ούμρα από χθες το βράδυ τίθενται σε καραντίνα σε διαφορετικά δωμάτια σε φοιτητικές εστίες» έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι όσοι θεωρούνται ύποπτα κρούσματα θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία για εξετάσεις.

Εντωμεταξύ πανικός προκλήθηκε σε υπεραγορά στην Κεντρική Τουρκία, στην πόλη Σεβάστεια (Sivas), από καταναλωτές, που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν εκπτώσεις.

Στην Τουρκία δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει, τον παγκόσμιο κίνδυνο, από την εξάπλωση της μεταλλαγμένης μορφής γρίπης, COVID-19.

Παρά τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων συνεχίζουν να συμπεριφέρονται τελείως ανεύθυνα και επικίνδυνα όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί.

Video: Σεβάστεια (Τουρκία ) Εκπτώσεις Κορονοϊός

Πηγή: Έθνος