Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων. Διαγραφή χρεών, μηδενικά επιτόκια, αναστολή εισφορών και επιδότηση απασχόλησης στο τραπέζι VIDEO

 

Γ. ΤΑΣΙΟΣ – Αποκλειστική συνέντευξη: Διαγραφή χρεών, μηδενικά επιτόκια, αναστολή εισφορών και επιδότηση απασχόλησης στο τραπέζι|VIDEO

 

O Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, ανοίγει τα χαρτιά ο πτου σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο και επιχειρηματολογεί για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να «ξεκινήσει ξανά η ατμομηχανή της ελληνικής Οικονομίας, ο Τουρισμός». Μεταξύ αυτών, διαγραφή χρεών, μηδενικά επιτόκια, αναστολή εισφορών και επιδότηση απασχόλησης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ, αφού υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η υγεία των πολιτών, υπερθεματίζει την άποψη του Γιώργου Τσακίρη, ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο πια και στον Τουρισμό, και προκειμένου να επιβιώσει ο κλάδος, πρέπει να μπουν στο τραπέζι, μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων:

Aναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο το 2020
ενίσχυση της ρευστότητας, αφού τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να ανοίξουν όταν έρθει εκείνη η στιγμή, με άδεια ταμεία
μηδενικά επιτόκια
επιδότηση απασχόλησης και μείωση εργοδοτικών εισφορών
διαγραφή χρεών
μείωση ΦΠΑ και κατάργηση φόρου διαμονής

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Γρηγόρης Τάσιος.
Ο πρόεδρος της ΠΟΞ αφού τονίζει ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, είναι στη σωστή κατεύθυνση, υπογραμμίζει ότι απαιτούνται σοβαρά μέτρα την επόμενη ημέρα, ώστε να κάνει επανεκκίνηση ο κλάδος, ενώ κάνει ειδική αναφορά στις επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία που «κοκκίνισαν» λόγω της χρεωκοπίας της Thomas Cook και ως εκ τούτου οι επιχειρήσεις αυτές, θα πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα.Για τις επιχειρήσεις αυτές, ο κ. Τάσιος λέει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η ενημερότητα τους, όχι στις 31 Δεκεμβρίου, όπως αποφάσισε γενικά η κυβέρνηση, αλλά τρεις μήνες νωρίτερα.

O πρόεδρος της ΠΟΞ αναφέρει ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου δεν έχουν εμπιστοσύνη στο ελληνικό Δημόσιο, λόγω της διαχρονικής συμπεριφοράς του, και κομβικό ρόλο σε όλα τα μέτρα που θα ληφθούν, θα είναι η εγγύηση του κράτους.

Αναφερόμενος στην επερχόμενη σαιζόν ο κ. Τάσιος αναφέρει ότι η αισιόδοξη εκτίμηση, είναι ότι θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και στο πλαίσιο αυτό ΕΦΚΑ 40% για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, ξεκινώντας από το μηδέν δεν μπορεί να υπάρχει.

O πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά για την ενδεχόμενη διαγραφή χρεών…

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ