Αυτοκόλλητα τοίχου για το παιδικό δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο ενός σπιτιού γίνεται ο αγαπημένος μας χώρος όταν πρόκειται να έρθει στη ζωή μας το νέο μέλος της οικογένειας κι έτσι φροντίζουμε ώστε να διαμορφώσουμε αυτόν τον χώρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όμορφα έπιπλα, χαρούμενα χρώματα και πολύ φως. Συνηθίζεται να επιλέγουμε θαλασσί και πράσινα χρώματα για τα αγόρια και ροζ αποχρώσεις για τα κορίτσια.

Ας δούμε όμως μερικές προτάσεις διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο που θα κάνουν αυτόν τον χώρο να είναι ακόμα πιο ευχάριστος.

Κατ’ αρχάς, καταλαβαίνουμε ότι σε ένα παιδικό δωμάτιο και για πολλά χρόνια, μέχρι το παιδί μας να μεγαλώσει αρκετά, είναι σημαντικό να μην υπάρχουν πολλά και μικρά αντικείμενα. Θέλουμε ο χώρος να είναι περισσότερο άδειος για να μπορεί το παιδί μας να κάνει τα πρώτα του βήματα και να μην υπάρχουν μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, καθώς είναι επικίνδυνο το παιδί να τα βάλει στο στόμα του.

Κάτι τέτοιο βέβαια κάνει και τη διαδικασία διακόσμησης λίγο πιο δύσκολη απ’ ό,τι ίσως να περιμέναμε, αφού καλούμαστε να απορρίψουμε πολλές ιδέες και εν τέλει να μην είμαστε σίγουροι για το πώς μπορούμε να διακοσμήσουμε αυτόν τον χώρο.

Μια όμορφη λύση είναι οι λούτρινες κούκλες, αλλά κι αυτές θα πρέπει να επιλεχθούν με μέτρο, ώστε το παιδί μας να μην εισπνέει τυχόν τρίχες και μικρόβια που μπορεί να αιωρούνται στο χώρο από αυτό το παιχνίδι.

Επιπλέον, μπορούμε να επιλέξουμε φωτιστικά τα οποία να είναι σε διάφορα σχέδια και παιδικά σχήματα, όπως για παράδειγμα μια μπάλα ποδοσφαίρου ή ένα λουλούδι.

Φυσικά, δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω από τις διάφορες ιδέες για διακόσμηση τις κουρτίνες που θα επιλέξουμε για το παιδικό δωμάτιο σε συνδυασμό με τα κατάλληλα κουρτινόξυλα. Μπορείτε να βρείτε κουρτίνες μονόχρωμες σε ζωηρά και φωτεινά χρώματα και ανάλαφρα και αέρινα υφάσματα και πάντα ταιριαστές με τα χρώματα των τοίχων ή μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες με διάφορα σχέδια και χαρούμενα μοτίβα που θα εντυπωσιάσουν το παιδάκι μας μεγαλώνοντας.

Μην παραλείψετε σε αυτό το σημείο να συνδυάσετε τις κουρτίνες σας και με τα κατάλληλα και πιο ταιριαστά κουρτινόξυλα. Στο εμπόριο βρίσκουμε διάφορες κουρτινόβεργες σε πολλά στυλ, σχέδια, υλικά και χρώματα, επομένως, ανάλογα με το ύφος που θέλετε να δώσετε στον χώρο μπορείτε να διαλέξετε το αντίστοιχο κουρτινόξυλο.

Τέλος, και απαραίτητο, θα λέγαμε, στοιχείο στη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου αποτελούν τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα τοίχου. Μπορείτε να διαλέξετε αυτοκόλλητα μέσα από κάποιο θεματικό πεδίο, όπως ο βυθός της θάλασσας, ιδίως αν οι τοίχοι του δωματίου κινούνται σε μπλε και θαλασσί αποχρώσεις.

Επιπλέον, μπορούμε να διακοσμήσουμε τους τοίχους με αυτοκόλλητα με όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια ή διάφορα ζωάκια. Με εικόνες γενικότερα που θα δημιουργούν στο παιδί μας ευχάριστα και τρυφερά συναισθήματα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν χρειάζεται να νιώθουμε ότι δεν έχουμε επιλογές για τη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου και ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο τα αυτοκόλλητα τοίχου, δίνουν μια νότα χαράς σε αυτό το χώρο.