Διακοσμούμε πίσω από τον καναπέ

Πολλές φορές τυγχάνει, λόγω της διαρρύθμισης ενός σαλονιού, να είναι σε κοινή θέα η πλάτη ενός καναπέ. Ακόμη, μπορεί να υπάρχει κάποια κολώνα που να μην μας επιτρέπει να διακοσμήσουμε τους καναπέδες μας όπως θα θέλαμε.

Με έξυπνες κινήσεις, όμως, μπορείς να μετατρέψεις το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα και να δημιουργήσεις ένα ξεχωριστό σαλόνι, διαφορετικό από τα άλλα. Μπορεί όμως να θέλεις να διακοσμήσεις σε επίπεδα ή να δώσεις οπτικό βάθος στο δωμάτιο.

  • Παράλληλα ράφια πίσω από τον καναπέ

Μπορούμε να επιλέξουμε να τοποθετήσουμε ράφια παράλληλα το ένα στο άλλο στον τοίχο ακριβώς πίσω από τον καναπέ μας. Αυτό όχι μόνο θα δώσει στιλιστική άποψη στο  χώρο μας, αλλά είναι και μια πρακτική λύση αν διαθέτουμε πολλά βιβλία ή ακόμα και διακοσμητικά αντικείμενα.

  • Το γραφείο

Το αποτέλεσμα είναι άκρως διακοσμητικό, την ώρα που ο χρήστης έχει ένα πανέμορφο και πρακτικό γραφείο. Μάλιστα, μπορούμε να επιλέξουμε ένα vintage γραφείο, ακόμα κι αν το σαλόνι μας κινείται σε πιο μοντέρνες γραμμές, κι έτσι να συνδυάσουμε το παλιό με το νέο. Σε κάθε περίπτωση, τα έπιπλα Sofa.gr θα μας δώσουν τη λύση.

  • Η οριζόντια βιβλιοθήκη

Η οριζόντια βιβλιοθήκη λειτουργεί ως βάση για διακοσμητικά, αλλά και ως αποθηκευτικός χώρος. Αποτελεί μια έξυπνη low-cost επιλογή η οποία δεν σκεπάζει το δωμάτιο. Μπορεί άνετα να σταθεί και σε μίνιμαλ δωμάτια.

  • Τα ασύμμετρα ράφια

Τόλμησε να τοποθετήσεις ράφια πίσω από τον καναπέ σου, αλλά αυτή τη φορά όχι τα κλασικά και συμμετρικά ράφια, αλλά ράφια μικρότερα και μεγαλύτερα το ένα από το άλλο και σε διάφορα σημεία του τοίχου. Το αποτέλεσμα θα είναι άκρως μοντέρνο και παράλληλα πρακτικό.

  • Αντίθεση και χρώμα

Μάλιστα, μπορούμε να επιλέξουμε και διαφορετικά χρώματα στα ράφια μας, ειδικά αν ο τοίχος κινείται σε αποχρώσεις, όπως το λευκό ή το γκρι. Κάτι τέτοιο θα δώσει αμέσως φως στο χώρο μας και ζωντάνια.

  • Φτιάχνουμε πάσο

Μια πρωτότυπη λύση είναι να προσθέσουμε στο πίσω μέρος του καναπέ μας ένα πάσο. Αυτό μπορούμε είτε να το διακοσμήσουμε με διάφορα αντικείμενα ή και με φυτά εσωτερικού χώρου ή ακόμα και να κρατήσουμε κενό ένα μέρος του, ώστε όταν καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ να μπορούμε να ακουμπάμε κάποιο ποτήρι.

  • Βιβλία για διακόσμηση

Αν είμαι βιβλιοφάγοι, γιατί να μην φτιάξουμε ένα μικρό τοίχο από βιβλία; Βάζοντάς τα το ένα πάνω στο άλλο σε διάφορα σημεία πίσω από τους καναπέδες, μπορούμε να δημιουργήσουμε την τέλεια ατμόσφαιρα.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για να μπορέσουμε να διακοσμήσουμε το σαλόνι μας όταν ο χώρος μας είναι περιορισμένος και όταν φυσικά δεν γίνεται να μην έχουμε σε αυτόν καναπέδες, που όμως πιάνουν αρκετό χώρο.

Για όλα υπάρχει λύση, λοιπόν, αρκεί να επιλέξουμε τα κατάλληλα διακοσμητικά και έπιπλα με την βοήθεια των ειδικών από τα έπιπλα Sofa.gr, .