Έξυπνες Ιδέες για οικιακά γραφεία

Η επίτευξη ισορροπίας εργασίας/ ζωής δεν ήταν ποτέ πιο δύσκολη από αυτή τη στιγμή. Αυτές οι συμβουλές διακόσμησης θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Εργασία από το σπίτι: είναι το νέο φυσιολογικό. Χωρίς αργή επαναλαμβανόμενη και ακριβή μετακίνηση. Όχι 6 π.μ. αφύπνιση το πρωί! Πολύ ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια και τα κατοικίδια. Ακούγεται διασκεδαστικό; Λοιπόν, ναι και όχι.

Η διατήρηση της αίσθησης της δομής είναι ζωτικής σημασίας, πράγμα που σημαίνει ότι το πρώτο σας βήμα πρέπει να είναι να δημιουργήσετε έναν ειδικό χώρο εργασίας, όπου είστε ευτυχείς να περάσετε χρόνο. Εάν είναι δυνατόν, αυτό δεν πρέπει να βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρά σας. Διατηρήστε τη διάκριση μεταξύ εργασίας και ανάπαυσης. Ένα ξεχωριστό δωμάτιο σε ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού σας είναι ιδανικό.

Άλλα πράγματα που βοηθούν περιλαμβάνουν, καλά επίπεδα φωτισμού, μία ωραία θέα έξω από το παράθυρο. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες  ιδέες για το πώς θα αξιοποιήσετε και θα αναβαθμίσετε τον χώρο αυτό.

                  Φροντίδα ραφιών

Ένα ράφι ενσωματωμένο σε μία ήσυχη γωνιά στο σπίτι σας κάνει ένα κομψό γραφείο με το πρόσθετο μπόνους χωρίς πόδια για να γεμίσει την περιοχή.

                 Γωνιακό γραφείο

Επωφεληθείτε από τον ουδέτερο χώρο

κάτω από τις σκάλες σας.

         Ανοιχτο σχέδιο εργασίας

Δημιουργήστε ράφια βιβλίων και βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές πρίζες κοντά σας!

                  Τοίχος έμπνευσης

Ό φελλός καθώς και ένα βιώσιμο υλικό, είναι επίσης κομψό. Προχωρήστε περαιτέρω στην ιδέα των πινάκων και ντύσετε έναν ολόκληρο τοίχο. Όχι μόνο λειτουργεί, αλλά απορροφά επίσης τον ήχο διατηρώντας τη μελέτη σας ήσυχη!

      Αξιοποιήστε την ντουλάπα

Περιορίστε τα ρούχα σας σε μία ντουλάπα για να ελευθερώσετε το χώρο, ώστε να μπορείτε να μετατρέψετε ένα ενσωματωμένο ντουλάπι σε ένα μικρό τέλειο διαμορφωμένο χώρο εργασίας.

Χρωματίστε το εσωτερικό του με λευκό χρώμα, ζητήστε επίσης από έναν ηλεκτρολόγο να βάλει μία λάμπα για να βελτιώσετε τον φωτισμό.

             Θέση στο παράθυρο

Η έλλειψη φυσικού φωτός είναι ένα κλασικό παράπονο των εργαζομένων γραφείου, οπότε επωφεληθείτε από το σπίτι σας και τοποθετήστε το γραφείο σε πλεονεκτική θέση δίπλα σε ένα παράθυρο.

             Η Δουλειά των ονείρων

Η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να είναι καταφύγιο, οπότε αν επιλέξετε να δημιουργήσετε γραφείο εκεί, φροντίστε να διατηρήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον.

Κρεμάστε ένα έργο τέχνης πάνω από την περιοχή της μελέτης σας και φροντίστε να είναι όλα τακτοποιημένα ώστε να μην αποσπάται η προσοχή σας!

              Η αξία του πράσινου

Θέλετε το χαλαρωτικό αποτέλεσμα της πρασινάδας, αλλά χωρίς τη πίεση της φροντίδας που απαιτούν τα ζωντανά φυτά?

Επιλέξτε να βάψετε  πράσινο και λευκό χρώμα το χώρο εργασίας σας. Προσθέστε μία καρέκλα σε χρώμα πράσινο, και δημιουργήστε την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε στη φύση!

Διαφορετικά αγοράστε γλάστρες με ψεύτικα φυτά και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία του χώρου.

            Επιμελημένη ηρεμία

Τα ρετρό έπιπλα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που απαιτείται για να δώσεις στο σύγχρονο γραφείο στο σπίτι κάποια προσωπικότητα! Με τα συρτάρια μεγάλης κλίμακας για αποθήκευση και ένα κομψό ξύλινο τραπέζι, που παρέχει περισσότερο χώρο από το μέσο γραφείο μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια λύση για μεγαλύτερη άνεση!

              Συμπερασματικά

Είναι μία νέα συνήθεια, είναι μία νέα ανάγκη, ίσως είναι η επόμενη μεγάλη αλλαγή στους εργασιακούς χώρους του μέλλοντος! Τα οικιακά γραφεία, η δουλειά από το σπίτι, που εξασφαλίζει μέσα από πληθώρα προσωπικών επιλογών και αναγκών, ένα πιο ήρεμο χώρο εργασίας, με τελικό αποτέλεσμα την πνευματική και ψυχική ικανοποίηση του ατόμου που εργάζεται άνετα μέσα από το οικείο περιβάλλον του σπιτιού του.

Άρθρο από https://www.theodoridi.com/